AKS-LogoFinal

 

Адвокатска комора Србије обавештава све чланове Kоморе да је преминуо доајен српске и београдске адвокатуре Ђорђе Ђуришић.

Током своје богате шездесетогодишње професионалне каријере Ђорђе Ђуришић обављао је дужност потпредседника Адвокатске коморе Србије у ранијим сазивима, секретара Управног одбора Адвокатске коморе Србије и представника адвокатуре Србије у Међународној унији адвоката. Адвокат Ђуришић је био носилац највиших признања Адвокатске коморе Србије, а адвокатура је била његов живот. Kолегу Ђуришића су красили стручност, честитост, борбеност, ненаметљивост, одговорност и изузетно образовање. Због професионалног и личног угледа колега Ђуришић именован је за првог Декана Адвокатске академије Адвокатске коморе Србије и поставио чврсте темеље континуираног образовања адвоката и унапређивања стручности и етичности адвокатуре.

За дугогодишњи рад у области адвокатуре и доприноса у успостављању и развијању сарадње са Великом Британијом, адвокат Ђуришић је одликован 2007. године орденом ОБЕ, почасног припадника највишег реда часника Британске империје.

Испраћај колеге Ђуришића биће из капеле на Новом гробљу у Београду, у уторак, 18.12.2018. године, у 13,30 сати, опело почиње у 13,00 сати.

Kомеморативни скуп одржаће се у сали за састанке Адвокатске коморе Србије у уторак, 18.12.2018. године, у 11,00 сати.