22.02.2023.

Адвокатска канцеларија са седиштем у Београду ( Звездара ) расписује конкурс за пријем адвокатског приправника ради обавлјања плаћене приправничке праксе у трајању од 2 године, уз могућност наставка сарадње након стицања услова за самостално обављање адвокатске делатности.

Тражимо младе и креативне колеге на почетку каријере који су адвокатуру препознали као пословну и животну вокацију, који су током студија заволели и начелно разумели правну науку и логику и који намеравају да комплетан период приправничког стажа посвете оспособљавању за самосталну практичну примену права кроз адвокатуру.

План обуке приправника подразумева стицање знања и вештина од значаја за вођење канцеларијских евиденција, формирања и праћења канцеларијских и судских предмета, као и извештавање клијената о предузетим радњама на недељном и месечном нивоу. Планом обуке је предвиђено оспособљавање приправника за самосталну пословну коресподенцију, вођење извршних и парничних поступака ( израду иницијалних аката, поднесака, заступање пред Судом ), оспособљавање за самостално вођење прекршајних поступака против правних лица и њихових законских заступника, оспособљавање за самостално спровођење поступака пред регистром привредних субјеката и регистром заложног права као и стицање неопходних знања и вештина потребних за самостално сачињавање уговора.

Kао канцеларија посебну пажњу посвећујемо неговању здравог пословног амбијента, добрих међусобних односа које примарно заснивамо на међусобном уважавању. Истовремено, као тим адвоката који сарађује дужи низ година, уважавамо и подстичемо индивидуалност, предузимање иницијативе, самосталну организацију и планирање времена у току радног дана.

Осим елементарних услова за обављање приправничког стажа (завршен правни факултет, познавање рада на рачунару и добро познавање енглеског језика ) од кандата очекујемо свесност и савесност, здрав осећај одговорности према обавезама и усвојена етичка начела, спремност за учење и за стицање нових знања вештина и њихово комбиновање у току праксе.

Уколико сматрате да испуњавате услове из конкурса, позивамо Вас да своју биографију доставите електронским путем на адресу legaloffice.ciric@gmail.com. Kанцеларија задржава право да контактира само кандидате који уђу у ужи избор.