AKS-LogoFinal

С А О П Ш Т Е Њ Е

 

Поводом убиства нашег колеге адвоката Драгослава Мише Огњановића, које се догодило 28.07.2018. у Београду, Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда саопштавају да ће употребити све своје ресурсе и извршити највећи притисак на надлежне државне органе како би починиоци овог злочина били пронађени у најкраћем року.

 

Убиство адвоката Мише Огњановића на најдрастичнији начин показује у каквим околностима адвокати у Србији врше своју професионалну делатност. Ово убиство је само последње у низу бројних напада на адвокате од којих је велики број до данас остао нерасветљен.

 

Због тога Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда обавештавају јавност да ће од понедељка 30.07.2018. ступити у једнонедељну потпуну обуставу рада, како би послали јасну поруку јединства професије и чврсте решености да се са оваквим случајевима адвокатура неће мирити.

 

Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда најенергичније захтевају од свих надлежних државних органа да моменатално ставе у функцију све расположиве капацитете, јер је од суштинске важности у оваквим случајевима одговарајућа реакција тужилаштва и полиције у првих неколико дана.

 

Представници адвокатуре ће без одлагања затражити хитне састанке са Министром унутрашњих послова и Министром правде како би се сагледале све предузете активности и формирао посебан истражни тим који би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре у циљу брзог проналажења починилаца чиме би се послала јасна порука свакоме ко мисли да може убити адвоката и проћи некажњено.

 

Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда расписаће новчану награду ономе ко надлежном тужилаштву достави веродостојну информацију која ће довести до подизања оптужнице против извршиоца и наручиоца овог убиства.

 

Председник Адвокатске коморе Србије

адвокат Виктор Гостиљац

Председник Адвокатске коморе Београда

адвокат Југослав Тинтор

 

Преузми саопштење у пдф формату овде