11.09.2017.

Поштоване колеге,
У складу са одлуком Управног одбора Адвокатске коморе Србије са седнице од 08.09.2017. достављамо Иницијативу за оцену уставности Закона о заштити конкуренције и пратећих подзаконских и општих аката Комисије за заштиту конкуренције коју је Адвокатска комора Србије поднела Уставном суду дана 11.09.2017.
Дуготрајним и упорним радом уз pro bono помоћ адвоката Богдана Гецића и сарадника, Управни одбор Адвокатске коморе Србије претходног сазива и Управни одбор Адвокатске коморе Србије новог сазива су поднели ову Иницијативу, са предлогом за прекид поступка који је у току пред Комисијом за заштиту конкуренције против Адвокатске коморе Србије.
Имајући у виду значај иницијативе и могуће последице на све адвокатске коморе у саставу Адвокатске коморе Србије, Управни одбор позива све адвокатске коморе и адвокате у Србији да се придруже овој иницијативи. Адвокат Богдан Гецић као аутор текста иницијативе доставио је писмену сагласнот Адвокатској комори Србије да све адвокатске коморе и адвокати који желе да се придруже иницијативе могу текст да користе без ограничења.
Убеђени смо да ће се све адвокатске коморе у саставу АК Србије овом позиву одазвати.
С колегијалним поштовањем,
 Inicijativa za ocenu ustavnosti Zakona o zaštiti konkurencije