AKS-LogoFinal

 

Поштоване колеге,

У суботу, 24.06.2023. године одржани су 35. Видовдански сусртеи адвоката Србије у Kрушевцу, у присуству око 200 адвоката са територије целе Републике Србије.

Одлуку о организовању Видовданских сусрета адвоката Србије донело је тадашње Председништво Адвокатске коморе Србије на седници која је одржана 13.05.1989. поводом обележавања 600-те годишњице Kосовске битке.

Први Видовдански сусрети адвоката Србије одржани су 10. јуна 1989. године. Адвокати Србије се већ 35 година окупљају у Kрушевцу који је постао зборно место на коме се евоцира историја Србије, али разговара и о најважнијим питањима за рад и положај адвокатуре.

Велики историјски датуми, а Видовдан то свакако јесте, подсећају нас да будућност адвокатуре лежи у младима, сталном и преданом раду, сталном образовању и усвајању нових знања и вештина и повезивању адвоката Србије са адвокатима у региону, али и другим земљама. Данашње генерације адвоката својим активностима опредељују основе за рад и положај адвокатуре у наредном периоду и због тога је неопходно да се одлуке доносе промишљено и да путеви који се бирају не воде ка затварању у ситноличне интересне кругове, сталну међусобну борбу и сукобљавање, изолацију или отежавању развоја и рада генерација које долазе.

Захваљујемо се Kрушевачком позоришту на успешној организацији уметничког дела програма, а посебно хору Kнез Лазар и господину Љубивоју Тадићу, који је извео монодраму “Чујте Срби” Арчибалда Рајса.