22.05.2017.

Поштоване колеге,

Министарство правде је дана 22.05.2017. електронском поштом доставило Адвокатској комори Србије јавни позив поводом почетка консултативног процеса у вези са изменама Устава Републике Србије у делу који се односи на правосуђе. Прва фаза консултативног процеса обухвата прикупљање предлога и сугестија за идентификовање уставних одредби које се односе на правосуђе које је потребно изменити, као и достављање конкретних предлога за измену Устава Републике Србије са образложењем у периоду од 22.05. до 30.06.2017 .године.

Имајући у виду садашњи уставноправни положај адвокатуре и њен значај у заштити људских права и слобода, достављамо вам  јавни позив за учешће у консултативном процесу у вези са изменама Устава Републике Србије у делу који се односу на правосуђе и образац за доставу коментара и предлога за измене Устава РС у делу који се односи на правосуђе.

Позивамо све адвокатске коморе и адвокате да узму активно учешће у овом процесу и своје образложене предлоге доставе адвокатским коморама на чијој територији имају седиште адвокатске канцеларије и Адвокатској комори Србије.

Са колегијалним поштовањем,

Драгољуб Ђорђевић, председник АК Србије

Јавни позив

Образац за достављање предлога