AKS-LogoFinal

 

 

Advokatska komora Srbije obaveštava sve članove Komore da je preminuo doajen srpske i beogradske advokature Đorđe Đurišić.

Tokom svoje bogate šezdesetogodišnje profesionalne karijere Đorđe Đurišić obavljao je dužnost potpredsednika Advokatske komore Srbije u ranijim sazivima, sekretara Upravnog odbora Advokatske komore Srbije i predstavnika advokature Srbije u Međunarodnoj uniji advokata. Advokat Đurišić je bio nosilac najviših priznanja Advokatske komore Srbije, a advokatura je bila njegov život. Kolegu Đurišića su krasili stručnost, čestitost, borbenost, nenametljivost, odgovornost i izuzetno obrazovanje. Zbog profesionalnog i ličnog ugleda kolega Đurišić imenovan je za prvog Dekana Advokatske akademije Advokatske komore Srbije i postavio čvrste temelje kontinuiranog obrazovanja advokata i unapređivanja stručnosti i etičnosti advokature.

Za dugogodišnji rad u oblasti advokature i doprinosa u uspostavljanju i razvijanju saradnje sa Velikom Britanijom, advokat Đurišić je odlikovan 2007. godine ordenom OBE, počasnog pripadnika najvišeg reda časnika Britanske imperije.

Ispraćaj kolege Đurišića biće iz kapele na Novom groblju u Beogradu, u utorak, 18.12.2018. godine, u 13,30 sati, opelo počinje u 13,00 sati.

Кomemorativni skup održaće se u sali za sastanke Advokatske komore Srbije, u utorak, 18.12.2018. godine, u 11,00 sati.