AKS-LogoFinal

 

I N F O R M A C I J A

Advokatska komora Srbije je dana 08.04.2021. otpočela razgovore sa Vladom RS i resornim Ministarstvom pravde o rešavanju pitanja vraćanja imovine Advokatskoj komori Srbije i Advokatskoj komori Vojvodine koja je nacionalizovana 1958. godine.

Razgovore su vodili predsednik Advokatske komore Srbije adv. Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Beograda adv. Jugoslav Tintor i predsednik Ogranka advokata Novi Sad Advokatske komore Vojvodine adv. Srđan Dobrosavljev.

Кao što je poznato važećim Zakonom o povraćaju imovine nije predviđena mogućnost vraćanja nacionalizovane imovine pravnim licima, zbog čega su predstavnici advokature izneli predloge mogućih rešenja – izmena postojećeg zakona ili donošenje lex specialis koji bi se odnosio na vraćanje imovine institucijama od nacionalnog značaja.

Advokatska komora Srbije je na održanom sastanku dobila uveravanja da će Ministarstvo pravde imati svoje konsultacije i razmotriti sve mogućnosti za rešavanje ovog pitanja nakon čega će u najskorijem periodu razgovori biti nastavljeni.

 Informacija o sastanku u Ministarstvu pravde